Fantastische beelden: fans Nacional ontvouwen grootste spandoek ter wereld (video)

© AFP

De supporters van de Uruguayaanse topclub Nacional hebben in het mythische Centenario-stadion van Montevideo het grootste spandoek ter wereld ontvouwd.

De supporters van de Uruguayaanse topclub Nacional hebben in het mythische Centenariostadion van Montevideo het grootste spandoek ter wereld ontvouwd. Ze deden dat voor de wedstrijd tegen het Mexicaanse Toluca in de Copa Libertadores.

Het spandoek heeft een lengte van 600 meter en een breedte van 50 meter, waardoor het niet minder dan drie tribunes kan bedekken van het Centenariostadion in de hoofdstad Montevideo, waar in 1930 de eerste finale van het WK voetbal gespeeld werd.

Het werd ontworpen door 5.000 supporters, die hun namen op het spandoek lieten aanbrengen. In totaal zorgde dat voor een kostenplaatje van 54.000 euro.

De actie van Nacional kwam tot stand nadat supporters van het rivaliserende Penarol 2,5 jaar geleden een spandoek ontwierpen van 15.000 m2. (AFP/Belga/KVDA)Bekijk de beelden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier