FIFA 12: nóg meeslepender en realistischer

Speluitgever Electronic Arts is er dit jaar opnieuw in geslaagd om FIFA nog meeslepender en realistischer te maken.

Platform: Multi

Speluitgever Electronic Arts is er dit jaar opnieuw in geslaagd om FIFA nog meeslepender en realistischer te maken. Zo is er de nieuwe Impact Engine die het lichamelijke contact tussen de spelers tot in de kleinste puntjes detecteert waardoor ze écht tegen elkaar opbotsen en blessures rechtstreeks gelinkt worden aan strompel- en valpartijen.

Het aangepaste verdedigingsmechanisme vergt enige tijd om onder de knie te krijgen. Zo dient u onder meer uw tackles veel nauwkeuriger te timen en speelt ook de positie van uw speler tegenover de tegenstander(s) een veel belangrijkere rol bij het onderscheppen van passen.

Samen met het opgewaardeerde precieze dribbelsysteem zijn de wedstrijden een pak dynamischer én tactischer geworden. Zelfs de artificiële intelligentie van de computergestuurde spelers is er op vooruitgegaan.

Niet dat ze nu agressiever spelen, maar ze zijn zich meer bewust van de unieke vaardigheden en gebreken van hun teamgenoten en de rivaliserende (ster)spelers. Is FIFA 12 de beste voetbalgame sinds mensenheugenis? Wij vinden van wel. Score: 9. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier