FIFA-baas Sepp Blatter geschokt door dood Nederlandse lijnrechter

© EPA

Alle wedstrijden in het Nederlandse amateurvoetbal van komend weekend zijn afgelast. In het betaald voetbal wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Richard Nieuwenhuizen.

Sepp Blatter, de president van de Wereldvoetbalbond FIFA, reageert diep geschokt op het overlijden van de Nederlandse lijnrechter Richard Nieuwenhuizen. “Een verschrikkelijke tragedie. Ik ben zeer bedroefd door zijn overlijden”, zegt de Zwitser op de website van de FIFA. “Voetbal is een spiegel van de samenleving en helaas komen dezelfde kwalen die de maatschappij teisteren ook voor in ons spel, in dit geval geweld. Maar toch blijf ik geloven in het goede karakter van de sport.”

De 41-jarige Richard Nieuwenhuizen overleed aan de gevolgen van een aanval door drie jonge voetballers van 15 en 16 jaar tijdens de wedstrijd van het Almeerse SC Buitenboys B3 tegen sv Nieuw Sloten B1 uit Amsterdam. Drie verdachten zitten vast.

Amateurvoetbal afgelast Na het overlijden van Nieuwenhuizen zijn alle wedstrijden in het Nederlandse amateurvoetbal van komend weekend afgelast. In de wedstrijden van het betaald voetbal wordt er voor de aftrap een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de lijnrechter. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bekend.

De spelers en scheidsrechters zullen tijdens die wedstrijden ook rouwbanden dragen. De KNVB nam het besluit na overleg met bestuursleden van SC Buitenboys, de club van Nieuwenhuizen. (ANP/Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier