Film: Coach Carter

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 1 december – La Deux – 13.15u

Een sportfilm uit 2005, gebaseerd op waargebeurde feiten. Wanneer Ken Carter het basketbalteam gaat leiden van Richmond College komt hij voor een boel problemen te staan. De ploeg was de voorgaande jaren succesvol, maar op een niet altijd faire manier. Bovendien lopen er een pak ongeleide projectielen rond in het team, jongens die het woord ‘discipline’ niet echt hoog in het vaandel dragen.

Carter probeert hen tegen beter weten in toch discipline en studie-ijver bij te brengen, een gevecht van vallen en opstaan. Op een bepaald moment laat hij zelfs de sportzaal sluiten, hetgeen hem op flink wat kritiek van de gemeenschap (en de school) komt te staan.

Coach Carter is een film die het idealisme van een gedreven leraar/coach moet illustreren, iets waarvan Amerikanen smullen. De prent deed het dan ook goed aan de kassa’s. Toch waren de recensies eerder lauw, wat vooral te maken heeft met het nogal clichématige verhaaltje en de bijhorende voorspelbare scènes. De acteerprestaties daarentegen mochten wél rekenen op positieve kritieken. Samuel L. Jackson -bekend van onder meer Pulp Fiction en Jackie Brown- vertolkt op overtuigende wijze de gepassioneerde coach Ken Carter en R&B-vedette Ashanti maakt een opvallend debuut als actrice. In een bijrol zien we ook een nog jonge Channing Tatum, die nadien een heuse Hollywoodster werd dankzij zijn rol in GI Joe en Haywire.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier