Finale Afrika Cup

© IMAGEGLOBE

Zondag 10 februari – Eurosport – 18u

Rechtstreekse uitzending van de finale van de Afrika Cup, een enigszins verrassende affiche tussen Nigeria en Burkina Faso. Nigeria behoorde tot de outsiders voor de titel, maar de sterke prestaties van de Burkinezen zijn een ware openbaring. Niet in het minst te danken aan hun Belgische trainer: Paul Put.

De in België verguisde coach (in opspraak geraakt tijdens het omkoopschandaal met Zheyun Ye) heeft geen grote namen in zijn ploeg, maar vist wel in een ‘Belgische’ vijver. Meer daarover vind je op deze pagina.

Overigens vallen er in deze finale nog een heel pak andere bekende namen te spotten. Zo wordt Nigeria gecoacht door Stephen Keshi (ex-Lokeren en -Anderlecht) en kan het rekenen op de Chelseavedettes John Obi Mikel en Victor Moses. Aanvoerder Joseph Yobo heeft dan weer een verleden in de Belgische competitie, waar hij in het seizoen 1997-1998 voor Standard uitkwam.

Nigeria en Burkina Faso kwamen eerder al in deze Afrika Cup tegen elkaar uit, in de groepsfase werden beide landen in poule C ingedeeld. Op de eerste speeldag eindigde hun onderlinge confrontatie op 1-1, goals van Emenike (Nig) en Traoré (BFA).

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier