Football Referee

Goed nieuws voor iedereen die tussen het spelen van genre-iconen als FIFA en Pro Evolution Soccer (PES) even op zoek is naar wat verstrooiing.

Platform: Flash

Goed nieuws voor iedereen die tussen het spelen van genre-iconen als FIFA en Pro Evolution Soccer (PES) even op zoek is naar wat verstrooiing. In Football Referee krijgt de speler de kans om plaats te nemen in de virtuele schoenen van een scheidsrechter.

Het spel is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de cruciale maar vaak ondankbare rol van de arbiter: boeman voor de ene, redder in nood voor de andere.

De game kan volledig gratis gespeeld worden via de internetbrowser van uw laptop, desktop, tablet computer of smartphone, zolang die maar Flash ondersteunt (eigenaars van een iPad, iPhone of andere Applegerelateerde hardware zijn er dus aan voor de moeite).

De wedstrijden zelf zijn opgevat als korte animaties. De speler krijgt verschillende situaties, problemen en fouten voorgeschoteld die hij aan de hand van meerkeuzemogelijkheden moet zien op te lossen.

Wie wil, kan zich in het takenpakket van de scheidsrechter én in de FIFA-spelregels verdiepen via overzichtelijke maar oersaai gepresenteerde tekstpagina’s.

Na elke wedstrijd ontvangt u ook feedback via trefwoorden en topics, zodat u perfect weet op welk domein er nog zelfstudie nodig is.

Een leuk tussendoortje voor de voetbalfan, maar verre van een volwaardige spelervaring (www.footballreferee.net).

Score: 6. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier