Alles kan tijdens het wandelen of lopen in real time bekeken worden.

Platform: iOS. Uitgever: Palm Shadow. Prijs: 0,79 euro

Onderzoekers en artsen zijn het er roerend over eens: ongeveer tienduizend voetstappen per dag zetten maakt mensen fitter én minder ziek. Of u al dan niet aan dat getal komt, kan tegenwoordig gemeten worden met allerlei mechanische en digitale stappentellers.

De Footstepsapplicatie gaat wat dat betreft een flinke stap verder. Het systeem maakt verbinding met de ingebouwde accelerometer van een iPhone of iPod touch – die u in uw zak stopt, aan uw broeksriem bevestigt of simpelweg in de hand houdt – en verzamelt op die manier een schat aan bruikbare informatie.

Uw totale aantal stappen, de huidige en gemiddelde snelheid (km/u), afgelegde afstand, het verbruikte aantal calorieën, hoever u van uw streefdoel verwijderd bent: alles kan tijdens het wandelen of lopen in real time bekeken worden.

De app maakt ook een onderscheid tussen stappen en joggen én houdt voor elke discipline afzonderlijke gegevens en grafiekjes bij. Gevorderden die graag aan een constante snelheid presteren, kunnen een strak tikkende metronoom instellen.

Handig ook dat de app onopvallend op de achtergrond blijft draaien terwijl u bijvoorbeeld telefoneert, uw agenda raadpleegt of naar muziek luistert. De nauwkeurigste in zijn soort. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier