Formule 1: GP van Australië

© IMAGEGLOBE

Zondag 17 maart – Vier – 6.40u

Gentlemen, start your engines! Het vorige seizoen is amper afgelopen – Sebastian Vettel mocht voor de derde keer op rij het hoogste schavotje beklimmen – of daar vlammen de F1-bolides alweer over de curbstones en glijden ze als palingen door de chicanes. Azie, Oceanië, Europa, VS, Zuid-Amerika: het F1-circus spreidt opnieuw zijn vleugels uit.

In het Albert Park te Melbourne wordt het seizoen traditioneel ingezet. Vorig jaar gewonnen door de Brit Jenson Button in zijn McLaren – Mercedes. De zes daaropvolgende GP’s leverden telkens een andere winnaar op. Zo groeide het seizoen uit tot één van de spannendste in de voorbije tien jaar.

Een reden daarvoor wordt gezocht in de reglementering en begrenzing van technische snufjes en hightechverbeteringen aan de wagens. De FIA probeert daarmee het verschil in wagens zoveel mogelijk te beteugelen, zodat de afstanden tussen de teams beperkt blijven. Missie geslaagd, zouden we durven zeggen.

Benieuwd welke teams dit seizoen het creatiefst omgaan met die restricties… Wordt de kloof met het Red Bull Racing Team weer een stukje kleiner of pakt de renstal van teambaas Christian Horner opnieuw wat meer voorsprong? Antwoord zondag in Melbourne.

Als echte F1-fan moet je er wel iets voor over hebben, want door het uurverschil start de race hier al om 7u ’s ochtends. Voor zij die toch liever wat uitslapen en zich beperken tot de ruime samenvatting kunnen we de namiddagherhaling (15u) op BBC1 aanbevelen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier