Formule 1: GP van Spanje

© IMAGEGLOBE

Zondag 12 mei – Vier – 13.30u

Na drie weken rust trekt het Formule 1-circus zich weer op gang in Spanje. Na Australië, Maleisië, China en Bahrein de eerste Europese GP van het seizoen. Het Circuito de Catalunya is een klassieker en staat al ruim twintig jaar op de kalender van de F1.

Vele ogen zullen dit weekend gericht zijn op thuisrijder Fernando Alonso, die met zijn Ferrari dit seizoen alvast de Chinese Grand Prix op zijn naam wist te schrijven. Ondanks een achterstand van reeds dertig punten op regerend wereldkampioen Sebastian Vettel toont de Spanjaard zich optimistisch voor de rest van dit seizoen: “Vorig seizoen reden we elke ronde een seconde trager dan de topwagens, dit seizoen eindigden we al tweede in Australië en eerste in China, dat zorgt voor een heel ander gevoel. We zijn optimistisch en hebben het vertrouwen in een goede campagne. Eindelijk kunnen we aanvallend denken in plaats defensief, zoals mijn eerste drie jaren bij Ferrari.”

Het eerste doel van Alonso is dan ook om het weekend zonder te veel technische problemen door te komen. De rest komt vanzelf, meent hij. “Voor je eigen publiek rijden, geeft je tien procent meer motivatie”, zegt Alonso op de officiële website van de FIA.

Vorig jaar won de Venezolaan Pastor Maldonado op het Circuit van Catalunya, hij haalde het toen nipt van Fernando Alonso (2) en Kimi Raikkonen (3). Vettel eindigde vorig jaar zesde in Spanje. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier