Francky Dury bekroond met Trofee Raymond Goethals

© Belga

De jury bekroont met de Trofee Raymond Goethals jaarlijks de beste Belgische trainer die in clubverband of als bondscoach actief is in België of het buitenland.

Dury haalde het in de derde editie van bondscoach Marc Wilmots en KV Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck. Voor de 56-jarige Dury is het de bekroning van een schitterend jaar. Vorig seizoen loodste hij zijn grote liefde Zulte Waregem vanuit het niets naar de titel van vicekampioen.

Ook dit jaar is Essevee aardig op dreef. Met veertig punten na negentien speeldagen doen ze even goed dan Anderlecht en Club Brugge en volgen ze op vier punten van leider Standard. In de Europa League misten ze op een haar na de kwalificatie voor de zestiende finales.

Op 6 december 2013 was het negen jaar geleden dat Raymond Goethals, de ex-trainer van onder meer Standard, Anderlecht en Marseille, overleed. Daarom wordt de trofee jaarlijks begin december uitgereikt.

Vorig jaar ging de onderscheiding naar Lokeren-coach Peter Maes, In 2011 ging Eric Gerets met de eerste Trofee Raymond Goethals aan de haal.

Samenstelling jury

De jury is samengesteld uit de ex-bondscoaches Paul Van Himst (afwezig wegens gezondheidsproblemen), Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis, Walter Meeuws, Frank Vercauteren en Georges Leekens. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D’Onofrio, Guy Goethals en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.

Dury bedankt spelersploeg

“Ik moet mijn ploeg bedanken, want zonder mijn spelers ben ik niets”, vertelde de coach van Zulte Waregem na de uitreiking. “Mijn jongens hebben heel wat vooruitgang geboekt de afgelopen maanden. Nu staat er ons binnenkort nog een andere individuele prijs te wachten. Namelijk de Gouden Schoen voor Thorgan Hazard”, liep Dury al even op de feiten vooruit. “We kunnen 2014 met vertrouwen tegemoet gaan.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier