Franse speler Yann M’Vila mist WK in Brazilië

© Reuters

Een bezoekje aan de Parijse discotheken komt de Franse middenvelder M’Vila duur te staan. Hij wordt geschorst tot 30 juni 2014 en mist zo het WK.

De Franse middenvelder Yann M’Vila (Stade Rennes) is door de Franse Voetbalfederatie FFF tot 30 juni 2014 geschorst nadat hij op 13 oktober samen met nog vier ploeggenoten van de nationale beloftenploeg wegglipte uit het trainingsoord in Le Havre om in Parijs de plaatselijke discotheken te gaan verkennen.

Enkele dagen later verloor Jong Frankrijk met 5-3 van Noorwegen, waardoor ze naast een ticket voor het EK grepen. Door de schorsing kan M’Vila niet deelnemen aan het WK in Brazilië, dat op 12 juni 2014 van start gaat. Zijn ploeggenoten kregen schorsingen tot 31 december 2013.

Middenvelder

De 22-jarige M’Vila werd vorige zomer nog geselecteerd voor het EK in Polen en Oekraïne. Daar kreeg hij het echter aan de stok met toenmalig bondscoach Laurent Blanc. Toen die hem naar de kant haalde in de kwartfinale tegen Spanje, weigerde M’Vila de uitgestoken hand van Blanc.

De Franse bond kon er achteraf niet om lachen en schorste het enfant terrible voor één interland. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier