Frederik Van Lierde wint Ironman Hawaï

© Reuters

Frederik Van Lierde heeft zaterdag, als tweede Belg ooit, de Ironman van Hawaï gewonnen. Hij legde de triatlon af in 8:12:29 uur.

Frederik Van Lierde heeft zaterdag, als tweede Belg ooit, de Ironman van Hawaï gewonnen, en verovert zo de wereldtitel. Hij legde de triatlon af in 8:12:29 uur.

De 34-jarige Van Lierde finishte als eerste in Kona na 3,86 km zwemmen, 180,2 km fietsen en 42,195 km lopen in een tijd van 8u12:29. De Australiër Luke McKenzie eindigde tweede (op 2:50), de Duitser Sebastian Kienle was derde (op 6:55). Bart Aernouts einigde achtste op 13 minuten van Van Lierdemet een tijd van 8:25:38 uur.

Tweede Belg op de erelijst

Frederik Van Lierde, die vorig jaar al derde werd, is nog maar de tweede Belg op de erelijst in Hawaï. Alleen Luc Van Lierde, zijn huidige coach en naamgenoot (die overigens geen familielid is van Frederik), deed het hem voor in 1996 en 1999.

Frederik Van Lierde: ‘Ik wist dat ik hier kon winnen’

“Ik heb geprobeerd een slimme wedstrijd af te werken en dat is goed gelukt”, vertelde een dolgelukkige Van Lierde aan de finish. “Na vorig jaar wist ik dit ik hier kon winnen. Ik heb dit jaar heel hard gewerkt. Nooit heb ik zo hard getraind en had ik zo’n goed gevoel. Dit is het mooiste wat ik kon dromen.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier