Gaastra cynisch: ‘Je meest succesvolle zwemcoach opzijschuiven, een logische beslissing?’

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

‘Op basis van resultaten zal die beslissing alleszins niet genomen zijn. Maar ik trek mij als coach van niemand iets aan’, reageert Ronald Gaastra op zijn ontslag.

Ronald Gaastra zelf reageert cynisch op de beslissing om zijn contract niet te verlengen: “Je meest succesvolle zwemcoach opzijschuiven, een logische beslissing, hé? Op basis van resultaten zal die beslissing alleszins niet genomen zijn. Maar ik trek mij als coach van niemand iets aan, zwem soms tégen de stroom in – zo heb ik altijd mijn successen behaald. Dat levert weleens weerstand op en wordt door bepaalde mensen niet geapprecieerd, met name voorzitter Van der Straeten.”

Gaastra bevestigt dat hij aan de slag blijft bij zwemclub Brabo, als fulltimecoach, wat tot voor drie jaar al het geval was. “De stad Antwerpen blijft investeren in topsport en Brabo, ook voor de volgende olympische cyclus. Ik blijf Kimberly Buys en Pieter Timmers coachen, net als Laurens Weiremans, Dries Van Goetsenhoven, Jade Smits, nog twee jeugdzwemmers van Brabo. Ook de broers Alexis en Valentin Borisavljevic uit Leuven komen naar Brabo….”

“Ik vind dit vooral een slechte zaak voor de begeleiding van de zwemmers, want die zal aan kwaliteit inboeten. Terwijl we tot nu, Wachtebeke en Antwerpen samen, negen à tien banen hadden, resten er vanaf september nog zes voor goed vijftien zwemmers. Dat betekent: minder individuele opvolging, meer eenheidsworst, meer lawaai, meer afleiding, het gebruik van de onderwatercamera’s die over meer zwemmers verdeeld moet worden…

“Omdat Brabo mij fulltime zal betalen, in plaats van halftijds, rest er ook minder budget over voor stages, een deftig competitieprogramma… Vooral de zwemmers worden hier dus de dupe van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier