GBA: “Beslissing over Daerden moet weloverwogen zijn”

© Belga

In de aanloop naar de play-offs duikt bij Germinal Beerschot weer de vraag op of de club volgend seizoen doorgaat met trainer Jos Daerden.

In de aanloop naar de play-offs duikt bij Germinal Beerschot weer de vraag op of de club volgend seizoen doorgaat met trainer Jos Daerden. “De slechte periode is dichterbij dan de goede, dat maakt een beslissing niet evident”, zegt sportief directeur Gunther Hofmans.

Het contract van Daerden loopt op het eind van dit seizoen af. Vorige week raakte alvast bekend dat de wegen van Germinal Beerschot en assistent-trainer Eric Viscaal na dit seizoen scheiden.

De club koos Viscaal in mei 2009 als opvolger voor Marc Schaessens. “Noch bij ons noch bij Eric werden de verwachtingen helemaal ingevuld”, zegt Hofmans in Sport/Voetbalmagazine.
Zegt het niet-verlengen van zijn overeenkomst iets over het al dan niet doorgaan met Jos Daerden?

“Het ene heeft niks met het andere te maken. Dat van Eric is ook besproken met Jos.”

Maar gaan jullie door met Daerden?

“Daarover is er nog geen beslissing. We kenden een goede periode vóór Nieuwjaar en een slechte erna. De slechte is dichterbij dan de goede, dat maakt het niet evident. Onze beslissing over Jos Daerden moet in elk geval weloverwogen zijn.”

Van wat hangt het af of hij blijft of niet?

“Er zijn verscheidene pro’s en contra’s. Je moet op bestuursvlak bespreken wat overheerst.”

Wat zijn de pro’s en contra’s?

“Daarover weid ik nu niet uit.”

Jullie weten hoe Daerden werkt, dat volstaat niet om de knoop nu al door te hakken?
“Zijn manier van werken is goed, maar er zijn meerdere criteria waaraan een trainer moet voldoen. De resultaten tellen ook voor een stuk. De manier van omgaan met de jongens, de uitstraling van een trainer …, dat zijn allemaal aspecten die van belang zijn. En niet één ervan is doorslaggevend.”

Het ene lijkt toch crucialer dan het andere: het contract van Daerden zou automatisch verlengd zijn als Germinal Beerschot zich had geplaatst voor play-off 1. Anderzijds zei voorzitter Herman Kesters in Het Nieuwsblad dat het niet eerlijk zou zijn om de trainer af te rekenen op het niet-halen van de top zes. Maar dat lijkt dan weer in tegenspraak met jullie getalm, jullie wilden ook geen beslissing nemen vooraleer de tickets voor play-off 1 verdeeld waren.

“Het is gemakkelijk om te zeggen: ‘We halen play-off 1 niet, we nemen afscheid.’ We zijn nu aan het praten omdat we over bepaalde zaken heel tevreden zijn. Maar dat we niet in de top zes eindigden, dat is natuurlijk een element.”

(Kristof De Ryck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier