‘Gedupeerde supporters Devillage, ga niet zomaar in op schadevergoeding’

Devillage in Recreio dos Bandeirantes bij Rio de Janeiro © Belga

De Belgische voetbalsupporters die in Brazilië verblijven in het fandorp Devillage, hoeven de aangeboden schadevergoeding niet te aanvaarden als ze die onvoldoende vinden. Dat zegt Test-Aankoop. De consumentenorganisatie zal ervoor zorgen dat de Belgen ter plaatse over hun rechten geïnformeerd worden.

‘Onderteken geen documenten waarin u verklaart akoord te gaan met compensatie,’ zo zegt Test-Aankoop.

Klachten

Er zijn de voorbije dagen veel klachten binnengekomen van ontevreden Belgische supporters die veel geld hadden betaald voor een verblijf op de Braziliaanse camping. Het supportersdorp bleek namelijk een pak minder luxueus dan hen was voorgehouden. Zo zijn er onvoldoende sanitaire voorzieningen en is er geen wifi en te weinig elektriciteit aanwezig.

Nadat de Belgische voetballiefhebbers daarover hun beklag hadden gemaakt, werd hen een schadevergoeding van 50 euro per persoon per nacht aangeboden.

Advies

Test-Aankoop benadrukt dat de mensen die de tegemoetkoming onvoldoende vinden, niet verplicht zijn om die te aanvaarden.

De Braziliaanse zusterorganisatie Proteste zal daarom aan de ingang van de camping een standje opzetten om de Belgen over hun rechten te informeren.

Er wordt ook een brochure verspreid waarin de supporters wordt aangeraden om geen document te ondertekenen waarin ze verklaren akkoord te gaan met de aangeboden compensatie.

Ook wordt aanbevolen om zo veel mogelijk bewijsmateriaal van de problemen te verzamelen, bijvoorbeeld door video’s of foto’s te maken.

Belangrijk is ook dat er een document met alle klachten wordt opgesteld, dat ondertekend wordt door een vertegenwoordiger van de reisorganisatie op de camping zelf.

Ten laatste een maand na de terugkeer in België moet dan een aangetekende brief worden gestuurd om de klacht te bevestigen en een schadevergoeding te eisen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier