Geen medaille voor Bart Swings op de 1.500 meter

© Belga

Bart Swings is er niet in geslaagd een podiumplaats te halen op de 1.500 meter snelschaatsen in Sotsji. Hij werd tiende.

Swings werd 10e met een chronotijd van 1:45.95. Het goud ging naar de Pool Zbigniew Brodka, die na 1:45.006 over de meet kwam. De Nederlander Koen Verweij strandde op drie duizendsten van een seconde van de zege. De Canadees Denny Morrison (op 0.22) veroverde het brons.

De 23-jarige Leuvenaar Bart Swings nam het zaterdag in de 14e van de 20 runs op de buitenbaan op tegen de 31-jarige Rus Ivan Skobrev.

Op de laaglandbaan in de Adler Arena bleef Swings, vorige week zaterdag vierde op de vijf kilometer, 72 honderdsten boven zijn Belgisch record op de schaatsmijl (1:45.23). Swings ging behoorlijk snel van start maar verloor daarna te veel terrein. Hij finishte voor Skobrev, die vorig jaar op het WK in Sotsji brons pakte op de 1.500 meter, maar slaagde er niet in België een zesde Winterspelen-medaille te bezorgen.

Swings liet na afloop zijn teleurstelling duidelijk blijken. “De start was goed en de eerste ronde ook, maar dan is de tweede ronde al iets te traag en in mijn laatste ronde verlies ik gewoon te veel tijd. Dat is normaal gezien mijn sterkste punt en daar verlies ik nu de wedstrijd. Ik voelde me voor de wedstrijd nochtans goed, ook bij de opwarming was er niets aan de hand. Mijn laatste ronde moet minstens een halve seconde sneller zijn,” aldus Swings.

Dinsdag komt de student burgerlijk ingenieur nog in actie op de 10.000 meter. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier