Geen Olympische Spelen voor Hans Van Alphen na forfait op EK

Hans Van Alphen © BELGA

Tienkamper Hans Van Alphen heeft te veel last van een blessure en start niet meer op het EK in Amsterdam. Hij verspeelt zo zijn laatste kwalificatiekans voor de Olympische Spelen in Rio.

Hans Van Alphen stond na vijf van de tien onderdelen van de tienkamp in Amsterdam op een degelijke dertiende plaats (3.993 punten). ‘Ik had er een goed oog in, niet om een medaille te pakken, maar wel om een goede score te behalen’, blikt de Antwerpenaar terug.

Tijdens de 400 meter, het vijfde en laatste onderdeel van de eerste dag, kreeg Van Alphen last in de bekkenregio. ‘De dokter gaf me pijnstillers, maar toen ik vanochtend opstond, wist ik dat het niet zou gaan. Vooral het bewegen van mijn bekken doet pijn.

En dus was er geen andere mogelijkheid om er de brui aan te geven. ‘We hebben er alles aan gedaan om de pijn te bestrijden, ik kreeg twee infiltraties, maar ik had geen andere keuze dan de handdoek te gooien.’

Door het forfait mist Van Alphen de komende Olympische Spelen in Rio, waar hij had gehoopt om zijn carrière in schoonheid te kunnen afsluiten. ‘Ik ben fier dat ik de tienkamp in België op de kaart heb kunnen zetten’, klonk de 34-jarige atleet.

Nu hoopt de nummer vier van de Olympische Spelen in Londen fit te zijn voor de Décastar van Talence, in Frankrijk, die plaatsvindt op 17 en 18 september. Van Alphen won er in 2012. Mogelijk wordt dat de laatste tienkamp uit zijn carrière. (JF)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier