Gents Boksgala ziet EBU-titelgevecht tussen Laggoune en Kucher onbeslist eindigen

© KVDA

Het 16e Gents Boksgala eindigde een beetje op een sisser: de Europese EBU-titel bij de cruisergewichten blijft vacant, want de kamp tussen onze landgenoot Bilal Laggoune en de Oekraïener Dmytro Kucher eindigde onbeslist. Daardoor blijft Laggoune wel ongeslagen na 21 kampen.

Het was voor eerst dat het Gents Boksgala een EBU-titelgevecht organiseerde en Bilal Laggoune kon op zijn 22e een van de jongste Europese kampioenen ooit worden. Voor hem warmden onder andere Sasha Yengoyan, de Belgisch-Armeense ex-IBF-wereldkampioen, en jonge belofte Sebastiaan Steen het publiek op met overwinningen tegen respectievelijk Fouad el Massoudi en Aurelien Lecoq uit Frankrijk. De sfeer in de Topsporthal Vlaanderen zat er dan ook goed in tegen half twaalf, toen de hoofdkamp van start ging.

De tegenstander van Laggoune was niet van de minste: Dmytro Kucher, 9 jaar ouder dan Laggoune en 9e op de WBC-ranking, had 23 van zijn 24 kampen gewonnen, waarvan 17 met knock-out, en één verloren. De als 36e gerankte Laggoune was nog ongeslagen met 19 overwinningen en 1 gelijkspel.

Kucher schoot het best uit de startblokken en bokste heel offensief, maar vanaf de zesde ronde nam de Ninovenaar van Algerijnse origine steeds meer over met onder andere enkele rake klappen in de negende en elfde ronde. Na een uitputtingsslag van 12 ronden was er nog geen winnaar en lag de beslissing dus bij de drie scheidsrechters. Die gaven scores van 118-112, 114-114 en 113-115, zodat de gehypete kamp onbeslist eindigde.

Dat betekent dat de Europese titel bij de cruisergewichten (tot 90,7 kg) vacant blijft, en ook dat Laggoune ongeslagen blijft. De teneur bij de toeschouwers was dat diee uitslag veeleer voor Laggoune gevleid is, maar feit is dat het knap is dat de jonge rijzende ster van het Belgische boksen stand hield tegen een op papier veel sterkere en meer ervaren tegenstander. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier