Gillet en Praet bezorgen Anderlecht 3 punten tegen Lierse

(Belga) Landskampioen Anderlecht heeft vandaag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League Lierse verslagen met 2-0. Bij rust stond het nog 0-0, na de pauze vonden kapitein Guillaume Gillet en Dennis Praet de weg naar de netten.

Anderlecht, met youngsters Praet en Youri Tielemans aan de aftrap, begon zwak aan de partij. Het gaf Lierse te veel ruimte en mocht blij zijn dat de Pallieters uitstekende kansen via Watt en Wanderson niet konden verzilveren. Gaandeweg kwamen de Brusselaars beter in de partij, maar bij rust stond het nog steeds 0-0. Na de pauze tapte Paars-Wit uit een ander vaatje. Het was veel gevaarlijker en Tielemans, Suarez, Bruno en Praet waren dicht bij de openingstreffer. De verdiende voorsprong kwam er dan toch in de 65e minuut, toen aanvoerder Guillaume Gillet in zijn 250e duel in eerste klasse het leer van dichtbij voorbij doelman Goris tikte. Zes minuten voor affluiten counterde de thuisploeg zich naar een veilige 2-0. Tielemans stuurde Bruno diep en diens voorzet werd door Praet simpel binnengetikt. Later op de dag (18u) gaat leider Standard in de slotwedstrijd van de speeldag op het veld van Cercle Brugge voor zijn negende opeenvolgende competitiezege. In de stand wipt Anderlecht (18 punten) naar de vierde plaats, op twee punten van Zulte Waregem en drie van Club Brugge. Lierse (8) is elfde. (Belga)