Goede uitgangspositie Bayern München in Champions League, Barcelona gelijk tegen PSG

(Belga) Bayern München en Barcelona hebben dinsdag in hun heenwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League voetbal goede uitgangsposities verworven. Bayern haalde het op eigen veld met 2-0 van Juventus, Barça speelde 2-2 gelijk bij Paris Saint-Germain. De Parijse gelijkmaker viel in de slotseconden.

Wie anders dan Lionel Messi scoorde het eerst in het Parc des Princes. Hij trapte in de 38e minuut een schitterende voorzet van Dani Alves overhoeks tegen de touwen. Na de pauze, zonder de geblesseerde Messi, zat het venijn hem in de staart. De Parijzenaars klommen elf minuten voor affluiten op gelijke hoogte, toen Ibrahimovic vanuit buitenspel van dichtbij scoorde. De partij leek op een gelijkspel te eindigen, tot PSG-doelman Sirigu Alexis Sanchez neerhaalde in de zestien. Xavi zette de strafschop om, maar toch werd het nog 2-2, na een doelpunt van Matuidi vier minuten in de toegevoegde tijd. Bayern, met Rode Duivel Daniel Van Buyten een volledige wedstrijd in het hart van de verdediging, kende een droomstart tegen Juve en stond al na een halve minuut op voorsprong. Het was Alaba die doelman Buffon met een afstandsschot te grazen nam. De treffer van Alaba was lang niet de snelste uit de Champions League-geschiedenis, die staat op naam van Roy Makaay. Hij scoorde in 2007 voor Bayern na 10 seconden tegen Real Madrid. Na de pauze verdubbelde Müller de Duitse voorsprong. Woensdag worden met Malaga-Borussia Dortmund en Real Madrid-Galatasaray de twee andere duels in de kwartfinales afgewerkt. De terugwedstrijden zijn voor 9 en 10 april. (SPJ)