Gokker verdient 670 euro aan beet van Luis Suarez

Luis Suares © AFP

Een Noorse gokker heeft 5.600 Noorse kroon (670 euro) gewonnen nadat hij bij een bookmaker iets meer dan 30 kroon (3,5 euro) inzette op de weddenschap dat de Uruguayaanse aanvaller Luis Suarez op de laatste speeldag in groep D tegen Italië een tegenstander zou bijten.

Voor de 23-jarige Thomas Syversen is het een geluk dat Suarez in de slotfase van de wedstrijd zijn tanden in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini zette. ‘Het is de meest absurde weddenschap die ik ooit heb afgesloten’, vertelde Syversen aan de Noorse krant Aftenposten.

Zó speciaal is de weddenschap nu ook weer niet, want het is al voor de derde keer in zijn carrière dat de Uruguayaanse aanvaller van Liverpool zijn gebit uittest op een tegenstander. Zijn vorige slachtoffers waren Branislav Ivanovic (tegen Chelsea) en Ottman Bakkal in zijn Ajax-periode.

Suarez vertelde na de wedstrijd dat ‘zo’n dingen gebeuren op het veld en het niet de moeite waard is om er veel belang aan te hechten’. De Wereldvoetbalbond FIFA lijkt daar toch aan te twijfelen en opende een disciplinair onderzoek. Als Suarez op basis van de televisiebeelden schuldig wordt bevonden, wacht hem een zware schorsing en is zijn WK voorbij. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier