Golfer Nicolas Colsaerts als eerste Belg ooit naar Ryder Cup

© AFP

Brusselaar krijgt wildcard voor Europees team.

Nicolas Colsaerts mag als eerste Belgische golfer ooit de kleuren van het Europese team verdedigen in de Ryder Cup. De 29-jarige Brusselaar kreeg een van de twee wildcards van de Spanjaard José Maria Olazabal, de kapitein van het Europese team.

Voor Colsaerts gaat een jongensdroom in vervulling. De Ryder Cup brengt hem tussen de grootse spelers van de wereld, onder wie Tiger Woods, Luke Donald, Rory McIlroy, Sergio Garcia en Phil Mickelson.

Hoogste golfeventDe Ryder Cup, een tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS waarbij de 12 beste golfers van elk continent tegen elkaar strijden, is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en het derde grootste sportevenement ter wereld. Het gaat door op golfbaan van de Medinah Country Club nabij Chicago van 25 tot 30 september.

Europa gaat de strijd aan als titelverdediger en heeft zelfs vier van de laatste vijf edities gewonnen.

Wildcard
Colsaerts kon zich afgelopen weekend niet rechtstreeks plaatsen voor het Europese team. Daarvoor had hij op het Johnnie Walker Championship in Schotland bij de eerste twee moeten eindigen, maar de Brusselaar raakte niet verder dan de 19e plaats. Onze landgenoot, 35e op de wereldranglijst, is er dankzij een wildcard toch bij, net als de Engelsman Ian Poulter.

De tien spelers die zich rechtstreeks plaatsten voor het Europese team zijn ’s werelds nummer één Rory McIlroy (NIe), Justin Rose (Eng), Graeme McDowell (NIe), Paul Lawrie (Sch), Francesco Molinari (Ita), Luke Donald (Eng), Lee Westwood (Eng), Sergio Garcia (Spa), Peter Hanson (Zwe) en Martin Kaymer (Dui).

Prestaties

Colsaerts won in 2012 het WK Matchplay en werd runner-up op de Volvo China Open, de wedstrijd die hij in 2011 won. Zijn overwinning in 2011 was de eerste winst van een Belg op de Europese Tour in 37 jaar. Hij eindigde ook zevende in de British Open 2012, wat sinds 1974 niet meer gebeurde voor een Belg in een Major. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier