Guardiola ergert zich aan levensstijl Piqué

© AFP

Daarom was de Barcelonaverdediger er niet bij tegen Leverkusen.

Gerard Piqué zit in een mindere periode. Bij de 3-2 tegen Osasuna ging hij meermaals in de fout en lag hij aan de basis van de nederlaag. Guardiola verwacht van Piqué dat hij de leidersrol van Puyol overneemt, maar hij kan die verwachtingen voorlopig niet waarmaken.

Shakira

Zijn relatie met Shakira zou een van de redenen zijn. Volgens het Franse L’Equipe en het Spaanse Marca heeft Guardiola geen probleem met de relatie op zich, maar wel met de glamour errond en de aanwezigheid van zijn verdediger op concerten van zijn Colombiaanse vriendin.

Piqué ging in februari ook nog karten met Shakira als verjaardagsgeschenk voor beiden. Niets mis mee, ware het niet dat de Barçavoetballer zonder helm reed en in zijn contract staat dat hij geen gevaarlijke sporten mag uitoefenen. Piqué is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij werd eerder al eens gespot zonder helm tijdens het raften.

Beledigd

Het is niet de eerste keer dat Guardiola zijn speler straft. Eerder dit seizoen werd hij al uit de kern gelaten in de belangrijke wedstrijd tegen AC Milan in de groepsfase van de Champions League.

Door zijn niet-selectie tegen Leverkusen voelde Piqué zich beledigd. Guardiola verklaarde echter na de wedstrijd dat hij zijn centrale verdediger wou sparen voor de wedstrijd tegen Valencia en dat hij nog steeds onmisbaar is voor Barcelona. (MSa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier