Hallucinante elleboogstoot (video)

© IMAGEGLOBE

De NBA werd zondag opgeschrikt door een incident tijdens het duel tussen de LA Lakers en de Oklahoma City Thunder. Metta World Peace, tot voor enkele jaren beter bekend als Ron Artest, deelde een onbegrijpelijke slag uit aan James Harden en riskeert een zware sanctie.

Ron Artest (32) groeide begin jaren 2000 bij de Indiana Pacers uit tot een gewaardeerde teamplayer maar torste tegelijkertijd het imago van een notoire bad boy, zowel op als naast het basketbalveld stapelde hij de schermutselingen op. Zo werd hij in 2004 voor 86 wedstrijden geschorst nadat hij het publiek indook om een robbertje uit te vechten met enkele overenthousiaste supporters.

Sinds 2009 speelt Ron Artest voor de Lakers en afgelopen zomer veranderde hij zijn naam naar Metta World Peace. Dat hij vorig jaar een Citizinship Award kreeg, moest bewijzen dat de man zijn leven gebeterd had… tot nu.

Zondag, in een duel met Oklahoma, ging het licht weer even uit bij World Peace. Na een geslaagde dunk deelde de Lakerspeler om een totaal onverklaarbare reden een elleboogstoot uit aan James Harden. Een bewuste mokerslag waarbij ‘de slag’ van Marcin Wasilewski op Peter Delorge verbleekt. Harden bleef nadien nog enkele minuten liggen en moest uiteindelijk afgevoerd worden met een hersenschudding.

Metta World Peace werd met een flagrant foul naar de kleedkamer verbannen, maar ongetwijfeld volgt nog een veel zwaardere sanctie.

Bekijk hier de hallucinante beelden van de elleboogstoot:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier