Hazard stuwt Chelsea naar negen op negen in Premier League

(Belga) Eden Hazard blijft beslissend voor zijn nieuwe werkgever Chelsea. De Londenaars haalden het op de tweede speeldag in de Premier League met 2-0 van subtopper Newcastle United, de Rode Duivel scoorde na 22 minuten het eerste doelpunt van op de stip en bood in de toegevoegde tijd van de eerste helft Fernando Torres de 2-0 aan.

Voor een sterk spelende Hazard was het zijn eerste doelpunt voor Chelsea. Torres lokte de strafschop uit en Hazard zette zich achter de bal omdat Frank Lampard, de vaste strafschopnemer van de Londenaars, op de bank startte. De Rode Duivel aarzelde niet en zette de elfmeter feilloos om. Nog voor de rust draaide Hazard de rollen om en liet hij Torres de geruststellende 2-0 scoren. Chelsea staat na drie wedstrijden met negen op negen aan de leiding in Engeland en daar heeft de van Rijsel overgekomen middenvelder een belangrijk aandeel in. Op de openingsspeeldag leidde Hazard met een uitgelokte strafschop en een assist in de beginfase van de wedstrijd zijn club naar een vlotte winst op bezoek bij Wigan (0-2). Woensdag haalden The Blues het in een vooruitgeschoven wedstrijd van de derde speeldag met 4-2 van Reading. Hazard lokte opnieuw een strafschop uit en deelde in de tweede helft nog twee assists uit. (DTM)