Herman Jacquemyns overleden

Herman Jacquemyns, een van de stichters van Sport Magazine, is afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Jacquemyns stond mee aan de wieg van de oprichting van Sport Magazine dat op 20 maart 1980 voor het eerst op de markt kwam. Het idee om met een sportmagazine te starten was bij uitgever Rik De Nolf gerijpt bij een bezoek aan Amerika. De huidige CEO, die zich inspireerde op het Amerikaanse Sports Illustrated, voerde daarover de eerste gesprekken met Jacquemyns die vervolgens zijn jeugdvriend Mick Michels, toen voetbalrubriekleider bij Het Nieuwsblad, contacteerde.

Herman Jacquemyns zou lang deel uitmaken van de kernredactie die hij samen met Michels samenstelde en waartoe ook Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere behoorden. Uit de meer dan 30-jarige geschiedenis van het blad groeide het huidige Sport/Voetbalmagazine.

Herman Jacquemyns was een sportfreak in hart en nieren, met een uitgesproken voorkeur voor biljarten. Raymond Ceulemans behoorde tot zijn beste vrienden. Jacquemyns gold als een uitstekende organisator. Hij had eerder bij de toenmalige BRT gewerkt en was de zoon van de legendarische Pol Jacquemyns die in Sportweekend wekelijks op onnavolgbare wijze een voetbalpraatje deed.

Herman Jacquemyns was ook een van de drijvende krachten achter de Memorial Van Damme. Zijn zakelijk instinct liet hem zelden in de steek. Herman Jacquemyns stampte later een bouwbedrijf uit de grond en was ook actief in de reissector. Ook dat gebeurde met succes. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier