Hockey: Red Lions blijven ongeslagen na zege tegen Spanje

De Belgische hockeymannen (FIH 6) hebben ook hun vierde wedstrijd op het olympisch toernooi met 3-1 gewonnen van Spanje (FIH 11). Ze zetten zo een grote stap richting groepswinst. Bij de rust stond het al 3-0 in het voordeel van de Belgen.

Net als de Red Lions, al zeker van de kwartfinales, waren de Spanjaarden tot voor deze speeldag ongeslagen. De Belgen, met de herstelde Tom Boon, kwamen in het Olympic Hockey Centre al snel op voorsprong via Cédric Charlier.

In het begin van het tweede kwart verdubbelde Emmanuel Stockbroekx de score. Vijf minuten later trof Charlier voor de tweede keer raak. In het derde kwart lukte Pau Quemada de aansluitingstreffer na een strafcorner, waarna er niet meer gescoord werd.

Zaterdag was het team van Shane McLeod in poule A met een 4-1 zege aan het toernooi begonnen tegen Groot-Brittannië (FIH 4). Zondag waren de Belgen met 12-0 te sterk voor gastland Brazilië (FIH 30). Dinsdag ging wereldkampioen Australië (FIH 1) met 1-0 voor de bijl.

Vrijdag volgt nog een duel met Nieuw-Zeeland (FIH 8). De Red Lions staan voor de derde opeenvolgende keer op de Spelen. Na een negende plaats in Peking volgde in 2012 een vijfde plaats in Londen. (Belga/JH)