Hockey: Red Panthers met 0-2 over Polen naar kwartfinales in Brasschaat

Red Panthers in actie tegen Polen, op de World League in Brasschaat. © Belga
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft zich op de halve finales van de World League Hockey in Brasschaat geplaatst voor de kwartfinales dankzij een 0-2 zege tegen Polen.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (FIH 12) heeft zich donderdag op de halve finales van de World League Hockey in Brasschaat geplaatst voor de kwartfinales dankzij een 0-2 zege tegen Polen (FIH 23) op de derde speeldag in groep B.

Emilie Sinia (24.) en Manon Simons (54.) scoorden voor de Red Panthers, die heel wat kansen onbenut lieten. Dankzij hun tweede zege in drie wedstrijden zijn ze met zes punten zeker van een stek in de top vier van hun groep en dus ook een plaats in de kwartfinales.

België staat in groep B voorlopig op de derde plaats, met evenveel punten als Nieuw-Zeeland en Australië. Beide landen hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Red Panthers. India is met drie punten vierde, Polen is puntenloos laatste.

Eerder wonnen de Red Panthers hun openingswedstrijd met het kleinste verschil van India (FIH 13), woensdag moesten ze met 0-2 het onderspit delven tegen vicewereldkampioen Australië (FIH 2).

Belangrijk duel met Nieuw-Zeeland

Zaterdag sluiten ze de groepsfase af met het duel tegen Nieuw-Zeeland, de nummer vier van de wereld. Een belangrijk duel voor de eindstand in de groep. Die bepaalt immers wie de tegenstander uit groep A wordt in de kwartfinales, waarin er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Panthers in de top drie van het toernooi eindigen. (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier