Honkbal: San Francisco Giants winnen World Series

Held van de wedstrijd Madison Bumgarner omhelst catcher Buster Posey © USA Today Sports

Na een spannende finaleronde, waarin ze elk 3 wedstrijden wonnen, hebben de San Francisco Giants in de zevende en beslissende match met 2-3 gewonnen van de Kansas City Royals. Voor de Giants is het de derde titel in vijf jaar.

De world series, eigenlijk het honkbalkampioenschap van Noord-Amerika, ging spannend over en weer. De Giants kwamen op voorsprong, leken de vier wedstrijden snel binnen te zullen halen, onder meer omdat een speler van de Kansas City Royals een vrij makkelijke bal had laten vallen en zo de Giants een wedstrijd cadeau had gedaan.

Maar Kansas, dat al sinds 1985 geen titel meer won, vocht terug en slaagde erin de favorieten uit San Francisco tot een beslissende zevende wedstrijd te dwingen. Kansas leek aan het eind zelfs betere papieren te hebben, en scoorde in de zesde wedstrijd maar liefst 10 runs.

Even jaartallen

De zevende en beslissende wedstrijd ging eerst gelijk op, tot 2-2. In de vierde inning wisten de Giants een run voorsprong te verwerven, die ze moeizaam verdedigden tot het eind. De meest opvallende figuur bij de Giants was werper Madison Bumgarner, die de slotinning voor zijn rekening nam, terwijl hij doorgaans, en ook eerder in deze serie, de beginwerper is.

San Francisco won in 2010, 2012 en nu in 2014 – de supporters hebben het over de “magie van de even jaartallen”.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier