IOC onderzoekt mogelijke ticketfraude bij Olympische Spelen

© Reuters

Volgens de Britse krant Sunday Times zijn er wanpraktijken aan de gang bij de verkoop van de tickets voor het grootste sportevenement ter wereld.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is een onderzoek gestart naar een mogelijk illegale ticketverkoop voor de Olympische Spelen van deze zomer in de Britse hoofdstad Londen. Dat meldde het IOC. Volgens de Britse krant Sunday Times zijn er immers wanpraktijken aan de gang bij de verkoop van de tickets voor het grootste sportevenement ter wereld.

Leden van landelijke olympische comités en de officiële ticketverdelers zouden de regels overtreden en de tickets te duur aan de man brengen. Volgens Sunday Times kan dat oplopen tot tien keer de eigenlijke waarde van het ticket. De voorzitter van het Griekse olympische comité zou bij de fraude betrokken zijn. Een Servische official zou 1.500 tickets aanbieden voor een totaalprijs van 99.000 euro. Een Chinees zou dan weer tickets verkocht hebben aan 7.500 euro per stuk.

Het Uitvoerend Comité van het IOC besliste na een videoconferentie onmiddellijk in actie te schieten en een onderzoek naar de mogelijke fraude op te starten. “Het IOC neemt deze beschuldigingen ernstig en zal de zaak onmiddellijk onderzoeken. Als er onregelmatigheden aan het licht komen, zullen er zware sancties aan te pas komen”, luidde de mededeling op de website van het IOC.

Ongeveer 1,2 miljoen tickets voor de Spelen werden aan de Nationale Comités toevertrouwd voor verdeling. De toegangsbewijzen mochten enkel in eigen land verkocht worden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier