Jacques Borlée tussen trots en ontgoocheling

© Belga

Zonen Kevin en Jonathan werden vijfde en zesde in finale 400 meter.

Jacques Borlée, vader en trainer van Kevin en Jonathan, had gemengde gevoelens na de prestaties van zijn zonen in de olympische finale van de 400 meter. Enerzijds trots met zijn zonen op plaatsen 5 en 6, anderzijds ontgoocheling omdat ze het podium misten.

“Toch moeten we hiervan genieten, hoewel we eigenlijk meer wilden. Het was een wedstrijd die moeilijk was om te volgen voor mij, met twee kinderen als vijfde en zesde van de wereld. Op het hoogste niveau”, vertelde vader Borlée in het Olympisch Stadion. “Er is ontgoocheling, omdat je zo hoog mikt en zij zo voorbeeldig en hard werken. Ze stuwen elkaar naar de top. Het doel hier was 44.30. Aan de andere kant moet je erkennen dat er beteren waren. Dat is alles, dat is sport.”

‘Buitenbanen geen excuus’

Kevin Borlée liep in de buitenbaan, Jonathan in de binnenbaan. “Dat is geen excuus”, repliceerde vader Borlée meteen. “Jonathan had wel nog wat pijn aan zijn dij, maar het ging. Ik had gevraagd om snel te starten. Kevin vertrok nogal traag, maar zijn slot was buitengewoon. Met 17 graden was het ook nogal koud hier.”

“Nu moeten we dit alles mentaal analyseren. Er moet meer rust zijn, dat is belangrijk bij de Spelen, en de dag van de halve finales was niet zo goed verlopen. Er was te veel stress, en rust is echt essentieel. Wat ik hen nu zal zeggen? B-R-A-V-O.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier