Jacques Rogge: Rio zal nog hard moeten werken

© Belga

Rio de Janeiro zal alles op alles moeten zetten om klaar te geraken voor de Olympische Spelen van 2016, zegt IOC-voorzitter Jacques Rogge. Van meerdere stadions is de eerste steen niet eens gelegd.

Het olympische vuur in Londen is nog maar enkele dagen gedoofd en het Internationaal Olympisch Comité richt zijn aandacht al op Rio. In de Braziliaanse kuststad vinden over vier jaar de volgende Zomerspelen plaats.

Geen tijd verliezen

“We mogen niet zelfingenomen zijn. Jullie zullen hard moeten werken”, vertelde IOC-voorzitter Jacques Rogge in een interview met de Braziliaanse krant O Globo.

“Ik heb vertrouwen en ben optimistisch: jullie zullen goede Spelen organiseren. Maar jullie moeten natuurlijk begrijpen dat dit veel werk vergt, veel organisatie. Er is geen tijd te verliezen.”

Het Braziliaans Olympisch Comité en de stad Rio verzekeren dat alle werken gestart zijn. Het atletendorp en het Olympische Park moeten net als heel wat andere gebouwen en stadions wel van nul worden opgebouwd.

Pelé sceptisch

Vorige week nog waarschuwden de Braziliaanse voetballegende Pelé dat zijn land niet klaar is voor de Olympische spelen en ook niet voor het WK voetbal dat er doorgaat in 2014. Vooral transport en communicatie baren Pelé zorgen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier