Jelena Peeters 20e op 1.500m snelschaatsen

© belga

Jelena Peeters is op de Olympische Winterspelen in Sotsji 20e geworden op de 1.500 meter snelschaatsen. Ze kwam na 1:59.73 over de meet.

In de Adler Arena ging het goud naar de Nederlandse Jorien ter Mors, met een chrono van 1:53.51, een olympisch record. Ook zilver en brons waren voor Nederland, met Ireen Wüst (op 0.58 seconden) en Lotte van Beek (op 1.03).

Peeters, die vorige zondag knap twaalfde werd in de 3.000 meter, nam het in de tweede rit op tegen de Zuid-Koreaanse voormalige shorttrackster Bo-reum Kim. De 28-jarige uit Wuustwezel slaagde er niet in haar Belgische record (1:57.67) te verbeteren, maar won toch het duel tegen Kim, die met 1:56.12 nochtans een betere besttijd achter naam heeft. Op de laaglandbaan sloot de voormalige skeeleraarster, die momenteel alle Belgische schaatsrecords in handen heeft, haar eerste Winterspelen af met een onverhoopte plaats in de top 20.

Ter Mors, die ook in het shorttrack aantreedt, zorgde voor een verrassing door in de negende rit een olympisch record te vestigen. Zaterdag werd ze als shorttrackster nog vierde in de finale van de 1.500 meter. Nederland heeft in Sotsji al vijf gouden medailles in het snelschaatsen behaald.

Titelverdedigster Wüst, die eerder op deze Spelen al goud pakte in de 3.000 meter en zilver in de 1.000 meter, kon de schaatsmijl niet opnieuw domineren en moest tevreden zijn met het zilver. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier