Jelena Peeters: ‘Verwacht geen topprestatie’

© Belga

Jelena Peeters sluit zondag haar eerste Olympische Winterspelen af met de 1.500 meter in Sotsji.

Vorig weekend presteerde ze met een knappe twaalfde plaats op de 3.000 meter boven de verwachtingen, maar die afstand ligt haar nu eenmaal beter. “Ik ben als 35e geplaatst van de in totaal 36 deelneemsters, dus het is al ongelooflijk dat ik hier sta. Ik verwacht dan ook geen topprestatie”, vertelde Jelena Peeters, die alle Belgische records in handen heeft, na de training van vrijdag in de Adler Arena.

“Ik wil natuurlijk zo goed mogelijk presteren, maar op de eerste plaats is toch de wedstrijdervaring het belangrijkste. Die 1.500m heb ik nodig voor mijn ontwikkeling op de langere afstanden. Je kan daarin veel snelheid oppikken omdat het makkelijker is om snelle ronden te rijden. Op zich vind ik het een heel leuke afstand om te rijden, maar gewoonlijk ligt mijn snelheid nog veel te laag in het begin. Ik boek wel vooruitgang, naar de toekomst toe zie ik mezelf nog heel wat verbeteren”, aldus de 28-jarige voormalige skeeleraarster, die vorig weekend toonde nog heel wat progressiemarge te hebben.

Peeters: ‘Specialiteit ligt op langere afstanden’

“Ik weet dat mijn specialiteit ligt op de langere afstanden, daarom heb ik minder zenuwen voor zondag. Het is ook een kortere afstand en dus durf ik mezelf er harder ‘ingooien’, want ik heb niets te verliezen.” “Ik wil haar toch graag onder twee minuten zien eindigen”, vulde Jelena’s coach Margo van Dijk aan. “Ik zie haar op training snelle rondjes rijden.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier