Jeremy Evans is de nieuwe dunkkampioen van de NBA

Afgelopen weekend vond het All-Starweekend in de NBA plaats. Naast de traditionele wedstrijd tussen de absolute vedetten van de competitie werden er ook een driepuntwedstrijd en een dunk contest gehouden.

De Sprite Slam Dunk Contest is een evenement dat elk jaar voor spektakel zorgt. Vier professionele basketters krijgen drie kansen om hun kunstjes te tonen aan het publiek. De Slam Dunk Contest kende al enkele beroemde winnaars zoals Kobe Bryant, Dwight Howard en Vince Carter maar dit jaar was het deelnemersveld zwakker dan anders. Jeremy Evans (Utah Jazz) haalde het nipt van Chase Budinger (Houston Rockets), Paul George (Indiana Pacers) was verdienstelijk derde. Opvallend: dit jaar werd het format aangepast zodat enkel de fans konden stemmen via sms en voor het eerst ook via twitter.

Bekijk hier de winnende dunk van Evans, die over een stoel springt en twee ballen tegelijkertijd door de ring jaagt. Knap staaltje luchtacrobatie! (MSA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier