John McEnroe: ‘Hou je mond, Murray!’

De pot die de ketel verwijt … zelfs op de heilige gronden van Wimbledon gebeurt het.

De pot die de ketel verwijt … zelfs op de heilige gronden van Wimbledon gebeurt het. “Andy Murray is een geweldige tennisser, maar hij moet maar eens ophouden met roepen en tieren. Je moet geen Einstein of Freud zijn om door te hebben dat hij daarmee vaak zijn concentratie verliest.”

Deze sneer aan het adres van de Britse nummer één kwam van niemand minder dan … John McEnroe! En laat McEnroe nu zowat de grootste schreeuwlelijk zijn die ooit op een tenniscourt gestaan heeft.

Precies dertig jaar is het geleden dat de heetgebakerde Amerikaan “YOU CAN NOT BE SERIOUS!!” over het gras van Wimbledon liet daveren. Hieronder te zien via You Tube.

Die uithaal werd legendarisch, McEnroe vernoemde er zelfs zijn autobiografie naar. Misschien niet de best geplaatste commentator om Murray terecht te wijzen, maar McEnroe – 52 ondertussen en een stuk bezadigder geworden – bedoelt het goed: “Murray kan echt ver komen op Wimbledon, maar je ziet dat die uitbarstingen hem soms afleiden. Hij zou het beter achterwege laten.”

En hij voegt er met enige zelfkennis aan toe: “Ik heb nu natuurlijk makkelijk praten…”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier