Judo: medaillehoop Toma Nikiforov strandt in 1/8e finales

Toma Nikiforov © Belga Image

Teleurstelling voor judoka Toma Nikiforov op de Olympische Spelen. De Belg van Bulgaarse origine, die in Rio resoluut voor een medaille ging, werd al in de 1/8e finales uitgeschakeld in de klasse tot 100 kilogram.

Toma Nikiforov ging in zijn tweede kamp met ippon onderuit tegen de Georgiër Beka Gviniashvili.

Onze landgenoot, de nummer negen op de wereldranglijst (IJF), was nochtans goed begonnen aan het olympisch judotoernooi. In zijn openingskamp had hij het met ippon gehaald van de Iraniër Javad Mahjoub (IJF 27).

Teleurstelling

De vroege uitschakeling is een grote teleurstelling voor Nikoforov, die in Rio resoluut voor een olympische medaille ging. De 23-jarige Brusselaar kroonde zich in april in Kazan tot vice-Europees kampioen, vorig jaar pakte hij brons op het WK en de Europese Spelen (toen ook het EK).

Nikiforov was de vijfde en laatste landgenoot die in actie komt op het olympisch judotoernooi. Zaterdag verloor Charline Van Snick (-48) in de tweede ronde, een dag later ging Jasper Lefevere (-66) onderuit in zijn openingskamp en maandag was er de erg knappe en al even onverhoopte bronzen medaille voor Dirk Van Tichelt in de klasse tot 73 kg. Een dag later verloor Joachim Bottieau (-81) zijn eerste duel. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier