Judoka Charline Van Snick kent haar straf in januari

© Belga

Charline Van Snick heeft zich in Boedapest kunnen verantwoorden voor de Medische Commissie van de Internationale Judofederatie IJF. In augustus testte ze op het WK in Rio de Janeiro positief op het gebruik van cocaïne.

Charline Van Snick heeft zich in Boedapest kunnen verantwoorden voor de Medische Commissie van de Internationale Judofederatie IJF. In augustus testte ze op het WK in Rio de Janeiro, waar ze derde werd in de categorie tot 48 kilogram, positiefop het gebruik van cocaïne.

“We werden daar heel goed ontvangen”, verklaarde Van Snick bij haar terugkomst op de luchthaven van Charleroi. “Ik heb alles kunnen zeggen wat ik te zeggen had over mijn test en mijn onvrijwillige cocaïnegebruik.” “We hebben ons uitgedrukt in het Engels, ondanks de aanwezigheid van een tolk. We dachten dat we onze boodschap beter konden overbrengen als we ons rechtstreeks naar de mensen van de commissie richtten”, aldus de 23-jarige Van Snick, die vergezeld werd door haar advocaat Jean-Luc Flagothier en professor Jan Tytgat, de toxicoloog die bij Van Snick een haaranalyse uitvoerde.

“Binnen twee weken zal de Medische Commissie zijn bedenkingen overmaken aan het bestuur van de IJF. De Federatie zal dan een beslissing nemen, en die verwacht ik binnen een maand”, verklaarde Jean-Luc Flagothier. Flagothier gaf ook aan dat zijn cliënte in oktober, nadat de positieve test bekend raakte, een klacht heeft ingediend tegen onbekenden.

“We willen alle wettelijke mogelijkheden gebruiken om de onschuld van Charline te bewijzen. De onderzoeksrechter controleert nu alle mogelijke pistes.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier