Jumping in Rio: Jérôme Guéry niet door

Jérôme Guéry © AFP

Jérôme Guéry is er op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde van de finale van de jumping.

Jérôme Guéry is er vrijdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde van de finale van de jumping. Met de tienjarige ruin Grand Cru liet hij in ronde één acht strafpunten optekenen en daarmee werd hij gedeeld 28e. Enkel de top-20 springt later op de dag ronde twee.

Guéry had zich woensdag met de hakken over de sloot geplaatst voor de finale. De 36-jarige Namenaar was in de derde kwalificatieronde tegen vijf strafpunten aangelopen, wat hem daarin niet meer dan een gedeelde 24e stek opleverde. Met vijftien strafpunten in totaal eindigde Guéry op de 37e plaats, in principe niet genoeg voor een finaleplaats met de top 35.

Maar omdat er per land maximaal drie ruiters mochten deelnemen aan de finale, en zowel Duitsland als Zwitserland met vier springruiters in de top 35 eindigde, mocht Guery uiteindelijk als nummer 35 toch naar de finale. Daarin startte hij vrijdag als allereerste en liet hij acht strafpunten optekenen, te veel om nog aanspraak te maken op een ticket voor ronde twee. Hij werd pas op 35 ruiters, in totaal bleven dertien combinaties foutloos. Nicola Philippaerts (Zilverstar) werd eerder deze week in de eerste kwalificatieronde van de jumping uitgesloten na een dubbele weigering. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier