Jupiler Pro League – AA Gent laat punten liggen tegen Oostende

(Belga) AA Gent is zaterdagavond op de achtste speeldag in de Pro League in de Ghelamco Arena niet verder geraakt dan een troosteloos 1-1 gelijkspel tegen promovendus KV Oostende.

De Gentenaars kwamen nochtans met een gelukje na 55 minuten op voorsprong na een owngoal van De Schutter, maar twaalf minuten voor affluiten trapte Anderlecht-huurling Fernando Canesin de gelijkmaker toch nog voorbij doelman Frank Boeckx. In de stand blijven de Buffalo’s voorlopig op de zevende plaats. Oostende, dat zijn derde gelijkspel van het seizoen boekte, geeft de rode lantaarn door aan Bergen, dat met 4-2 onderuitging bij KV Mechelen. De Henegouwers beëindigden de wedstrijd bovendien met negen, na rode kaarten voor Soumah en Monteyne. KVM doet in de stand een uitstekende zaak en klimt met acht punten naar de tiende plaats. Ook Lierse pakte broodnodige punten, dankzij een 2-0 thuiszege tegen KV Kortrijk. Celtic-huurling Tony Watt zorgde voor het tweede doelpunt. Charleroi haalde het tot slot met 2-0 van Cercle Brugge. Zondag wordt het uitkijken naar Club Brugge-Anderlecht (14u30), de absolute topper van de achtste speeldag. Bij Club wordt het de eerste wedstrijd na het ontslag van Juan Carlos Garrido, Paars-wit hoopt zich te herpakken nadat het dinsdag kansloos met 2-0 onderuitging op bezoek bij Benfica. Om 18u ontvangt Standard op Sclessin Lokeren. De Rouches hopen op een achtste opeenvolgende competitiezege. Om 20u30 wordt de speeldag afgesloten met Waasland-Beveren – Racing Genk en Zulte Waregem – Oud-Heverlee Leuven. (Belga)