Jupiler Pro League – Anderlecht zet AA Gent simpel opzij

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondag op de derde speeldag in de Pro League in het Constant Vanden Stockstadion met 4-1 gewonnen van AA Gent. Doelpunten van Sacha Kljestan (33.), Dennis Praet (36.), Massimo Bruno (50.) en invaller Frank Acheampong (78.) stelden de eerste Paars-witte thuiszege van het seizoen veilig. Pedersen lukte in de toegevoegde tijd nog de eerredder voor Gent.

Dankzij de driepunter klimt Anderlecht in het klassement met zes punten naar de 4e plaats. AA Gent is met vier op negen momenteel negende. Anderlecht-coach John Van den Brom verraste door in zijn opstelling Mbemba, Tielemans en Cyriac te vervangen door nieuwkomer Milivojevic, Kouyaté en aanvaller Armenteros. Bij de bezoekers moest Soumahoro het vertrek van Ilombe Mboyo zien op te vangen. Na een afwachtend en evenwichtig openingshalfuur zette Paars-wit in enkele minuten de bezoekers uit Gent opzij. Kljestan brak de ban met het openingsdoelpunt, drie minuten later verdubbelde Praet de score na een knappe aanval. Vijf minuten na de rust zette man in vorm Massimo Bruno met zijn vierde van het seizoen de 3-0 op het bord. Het slotakkoord was voor de jonge Ghanees Frank Acheampong, die kort na zijn invalbeurt de vierde Paars-witte treffer tegen de netten trapte. Pedersen milderde nog tot 4-1. Eerder op de dag deelden Club Brugge en Zulte Waregem al de punten (1-1) in de eerste topper van deze Super Sunday. De derde speeldag wordt om 20u30 afgesloten met het duel tussen Racing Genk en Standard Luik. (Belga)