Jupiler Pro League – Charleroi wint Henegouwse derby

(Belga) Charleroi heeft zaterdag op de derde speeldag in de Pro League de Henegouwse derby op het veld van Bergen met 1-2 gewonnen.

De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong via Arnor Angeli (28.), maar vlak na de rust bracht David Pollet (49.) de bordjes in evenwicht. Iets voorbij het uur zette Daf de 1-2 eindstand op het scorebord. Dankzij de zege klimt Charleroi met vier punten naar de achtste plaats in het klassement, Bergen is twaalfde met één punt. Onderin het klassement konden promovendus KV Oostende en Oud-Heverlee Leuven geen afstand nemen (1-1). Messoudi opende na 38 minuten van op de stip de score voor de bezoekers, Brouckaert bracht na 61 minuten met een nieuwe strafschop de thuisploeg verdiend langszij. Ook Lierse-Cercle Brugge eindigde op een 1-1 gelijkspel, na doelpunten van Rachid Bourabia (21.) en Etock (76.). Waasland-Beveren – KV Mechelen eindigde op een scoreloos gelijkspel. Vrijdag speelden KV Kortrijk en competitieleider Lokeren 3-3 gelijk. De laatste drie wedstrijden van de derde speeldag worden zondag afgewerkt. Op de eerste Super Sunday van het seizoen ontvangt Club Brugge om 14u30 vicekampioen Zulte Waregem in het Jan Breydelstadion. Om 18u gaat landskampioen RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion tegen AA Gent op jacht naar de eerste thuiszege van het seizoen. De derde speeldag wordt om 20u30 afgesloten met het sinds de titelstrijd van 2011 emotioneel geladen duel tussen Bekerwinnaar Racing Genk en ploeg in vorm Standard Luik. (Belga)