Jupiler Pro League – Club Brugge verslaat Charleroi in seizoensopener

(Belga) Club Brugge heeft vrijdagavond de seizoensopener van de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen. In het Jan Breydelstadion was het te sterk voor Charleroi. Wang Shangyuan (65.) en Jonathan Blondel (90+2.) zorgden voor de doelpunten.

Bij blauw-zwart had coach Juan Carlos Garrido heel wat puzzelwerk. Hij zette achterin noodgedwongen de jongeren Brandon Mechele en Birger Verstraete. Bij afwezigheid van de niet fit bevonden Victor Vazquez kreeg ook Shangyuan zijn vuurdoop. In een eerste helft met weinig doelkansen vielen twee uitsluitingen te noteren. Na twintig minuten kreeg Timmy Simons een rode kaart nadat hij op de voet van Ederson ging staan, een terugkeer in mineur voor de Club-kapitein. Vlak voor rust slikte Damien Marcq een tweede gele kaart, waardoor beide ploegen met tien man aan de tweede helft mochten beginnen. Op het uur hoopte Garrido met het inbrengen van ex-Anderlecht-spits Tom De Sutter alsnog het tij te keren. Het was echter Shangyuan die in de 65e minuut op assist van Lior Rafaelov met een streep van meer dan 20 meter de score opende. Tien minuten later was De Sutter dichtbij een tweede doelpunt, zijn kopbal werd echter gered door Charleroi-doelman Parfait Mandanda. In de toegevoegde tijd legde Jonathan Blondel met een vluchtschot de 2-0 eindstand vast. Zaterdagavond staan met Genk-Oostende, Kortrijk-OH Leuven, Lierse-Zulte Waregem, Bergen-Cercle Brugge en Waasland-Beveren-AA Gent vijf wedstrijden om 20u op het programma. Zondag ontvangt Anderlecht om 18u Lokeren. KV Mechelen en Standard nemen om 20u30 de slotwedstrijd van de eerste speeldag voor hun rekening. (Belga)