Jupiler Pro League – Kortrijk en Lokeren spelen 3-3 gelijk

(Belga) Op de derde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling hebben KV Kortrijk en Lokeren vrijdag 3-3 gelijkgespeeld. Alle doelpunten vielen na de rust.

Hamdi Harbaoui opende de score in de 52e minuut. Twee minuten later bracht Ivan Santini Kortrijk weer langszij. Jeremy Taravel (62e) en Jordan Remacle (64e) maakten er 1-3 van. Lokeren kreeg nog kansen om de voorsprong verder uit te diepen, maar het was Santini die er met zijn tweede van de avond 1-2 van maakte. In de derde minuut van de blessuretijd nam Santini ook het derde doelpunt van Kortrijk voor zijn rekening. Dat gebeurde van op de strafschopstip. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had een penalty toegekend na een fout van de net ingevallen Joré Trompet op Mustapha Ousallah. Dankzij zijn hat-trick komt Santini mee op kop in de topschuttersstand. De Kroaat zit dit seizoen aan vier doelpunten, net als Geoffrey Mujangi Bia van Standard. Het is het eerste puntenverlies voor Lokeren, dat nu wel even alleen aan de leiding komt. Met zeven punten heeft het één punt voor op Racing Genk, Standard, Club Brugge en Zulte Waregem. Kortrijk deelt met vier punten de zesde plaats met AA Gent. . (Belga)