Jupiler Pro League – Racing Genk alleen leider na 2-3 zege in Bergen

(Belga) Met een 2-3 zege in Bergen heeft Racing Genk zaterdagavond de leiding genomen in de Jupiler Pro League. De Limburgse fusieclub heeft nu twee punten voor op Standard, dat zondag voor zijn wedstrijd van de veertiende speeldag naar AA Gent trekt.

Bij de rust stond Genk 0-1 voor bij rode lantaarn Bergen. Het was Julien Gorius die al in de 4e minuut scoorde. In de tweede periode zorgden Jelle Vossen (51e) en Fabien Camus (55e) voor een riante 0-3 voorsprong, maar Mustapha Jarju (73e) en Shloma Arbeitman (75e) brachten toch nog spanning in de wedstrijd. Zulte Waregem had ook voorbij Standard kunnen gaan, maar moest op verplaatsing bij KV Mechelen in de slotfase met een 2-2 gelijkspel vrede nemen. Joachim Van Damme opende in de 56e minuut de score voor de thuisploeg, waarna Junior Malanda de situatie met doelpunten in de 58e en 81e minuut omboog. Drie minuten voor tijd legde Seth De Witte van op de penaltystip de eindstand vast. KV Kortrijk won met 2-0 van KV Oostende, Lierse met 2-1 van Charleroi. Eerder op de avond boekte RSC Anderlecht al een 3-1 zege tegen Oud-Heverlee Leuven. Naast AA Gent-Standard staan zondag ook nog Club Brugge-Lokeren en Waasland-Beveren-Cercle Brugge op het programma. Genk is met 32 punten leider, voor Standard (30), Zulte Waregem (29), Anderlecht (28), Club Brugge (26), Kortrijk (25), Lokeren (23), Mechelen (16), Charleroi en Gent (15), Lierse en Cercle (14), OHL (11), Oostende (9) en Waasland-Beveren (9) en Bergen (3). . (Belga)