Jupiler Pro League – Racing Genk lijdt 1-0 nederlaag bij Cercle Brugge

(Belga) In de eerste wedstrijd van de twintigste speeldag heeft Eacing Genk zaterdag een 1-0 nederlaag geleden bij Cercle Brugge. Bart Buysse scoorde het enige doelpunt van de partij in de 16e minuut.

In de 60e minuut vond Camus voor Genk de weg naar doel, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Wim Smet. Kort daarna maakte Ilombe Mboyo zijn wederoptreden voor Genk. De Rode Duivel was door een hamstringblessure drie maanden lang buiten strijd. Voor Genk was het de derde nederlaag op rij en de vijfde in de zes jongste competitiewedstrijden. Ongeacht de uitslagen van de andere wedstrijden, blijft Genk vijfde in de stand, het kan de top vier wel verder zien uitlopen. Met 35 punten heeft Genk nu een achterstand van negen punten op Standard en vijf op Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem. Cercle Brugge is met 26 punten negende. . (Belga)