Jupiler Pro League – Rode lantaarn Bergen pakt punt tegen Zulte Waregem

(Belga) Rode lantaarn Bergen heeft zaterdag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League verrassend een punt behaald tegen Zulte Waregem. N’Diaye (14.) bracht de vicekampioen op voorsprong, maar Matthys (42.) zorgde voor een puntendeling.

Club Brugge, dat woensdag in de beker na verlengingen werd uitgeschakeld door Kortrijk, verdedigde met succes zijn tweede plaats in het klassement. Blauw-zwart won met 3-0 tegen KV Mechelen. In het Jan Breydel-stadion tekenden Odjidja (23.), Gudjohnsen (35.) en Jorgensen (71.) voor de doelpunten. Bij Mechelen kreeg Ghomsi in de 63e minuut een rode kaart nadat hij de doorgebroken Lestienne haakte. AA Gent slaagde er bij Lierse in om zijn goede reeks verder te zetten. Een owngoal van Swinkels (8.), een treffer van Kage (64.) en een omgezette strafschop van El Ghanassy bezorgden Gent een 0-3 voorsprong. Saidi (86.) milderde en zorgde zo voor de 1-3 eindstand. De Tunesiër pakte een minuut later rood. Oostende won dankzij Canesin (62.) en Wilmet (90.) met 2-0 van Cercle Brugge. Charleroi speelde 1-1 gelijk bij Kortrijk. De Karolo’s kwamen op voorsprong via Pollet (42.). Drie minuten voor tijd kwamen de Kortrijkzanen langszij via Klaasen. Eerder op de avond hield Anderlecht de drie punten thuis na een 2-0 zege tegen Waasland-Beveren. Zondagnamiddag (14u30) gaat leider Standard bij OH Leuven op zoek naar eerherstel na de bekeruitschakeling tegen Cercle. De speeldag wordt om 18u afgesloten in de Cristal Arena, waar Racing Genk Lokeren in de ogen kijkt. (Belga)