Jupiler Pro League – RSC Anderlecht tweede na 1-2 winst in Gent

(Belga) Op de 19e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is RSC Anderlecht zondag met 1-2 gaan winnen bij AA gent. Bij de rust stond de landskampioen 1-0 achter.

Hervé Kage had Gent in de 25e minuut op voorsprong gebracht. Na een uur bracht Massimo Bruno Anderlecht van op de penaltystip langszij. Scheidsrechter Joeri Van De Velde had een strafschop toegekend na een fout van Christophe Lepoint op Aleksandar Mitrovic. Een penalty is al lang geen zekerheid op een doelpunt meer voor Anderlecht, maar Bruno zette deze keer wel feilloos om. In de 76e minuut zette Mitrovic de eindstand op het bond. De Serviër kopte een afgemeten voorzet van Frank Acheampong voorbij doelman Sergio Padt. In de stand wipt Anderlecht over Club Brugge naar de tweede plaats. Club Brugge kan die tweede plaats zondagavond in Charleroi al wel terug heroveren. Zulte Waregem kan met winst tegen Lierse opnieuw op gelijke hoogte van Anderlecht komen. Leider Standard won eerder op dag met 3-1 van Racing Genk en heeft in de stand vier punten voor op Anderlecht. Club Brugge is op vijf punten derde, Zulte Waregem op zeven punten vierde en Genk op negen punten vijfde. Lokeren volgt als zesde al op veertien punten van Standard. Volgende week zondag staat in Luik de Clasico tussen Standard en Anderlecht op het programma. . (Belga)