Jupiler Pro League – RSC Anderlecht voorlopig derde na 3-1 zege tegen OHL

(Belga) In de eerste wedstrijd van de veertiende speeldag heeft RSC Anderlecht zaterdag met 3-1 gewonnen van Oud-Heverlee Leuven. Door de zege klimt de landskampioen voorlopig naar de derde plaats in de stand op.

Sacha Kljestan (42e) en Aleksandar Mitrovic (44e) zorgden er net voor rust voor dat Anderlecht met een 2-0 voorsprong de kleedkamers in mocht. In de 69e minuut scoorde Mohamed Messoudi de aansluitingstreffer van op de penaltystip. Dat na hands van Olivier Deschacht binnen de zestien. In de 81e minuut legde Mitrovic met zijn tweede van de avond de eindstand vast. OHL beëindigde de wedstrijd met negen. Tom Petterson pakte in de 80e minuut rood, Evariste Ngolok in de 85e een tweede geel. In de slotminuut trok scheidsrechter Alexandre Boucaut ook een tweede geel voor Anthony Vanden Borre, zodat ook Anderlecht niet compleet eindigde. In de stand volgt Anderlecht nu op twee punten van Standard, dat zondag naar Gent trekt, en één van Racing Genk, dat zaterdagavond in Bergen speelt. Zulte Waregem, zaterdagavond aan de slag in Mechelen, staat op gelijke hoogte. Oud-Heverlee Leuven is dertiende en op drie na laatste. . (Belga)