Jupiler Pro League – Standard behoudt maximum na snelste doelpunt in Belgische voetbalgeschiedenis

(Belga) In de laatste wedstrijd van de derde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Standard Luik zondag met 0-2 gaan winnen op het terrein van Racing Genk. Standard wordt zo alleen leider. Het is het enige team met het maximum van negen punten achter de naam.

Al na tien seconden was het raak voor Standard. Een lange bal werd door Jelle Van Damme met het hoofd verlengd tot bij Imoh Ezekiel, die de bal bijzonder knap voorbij Laszlo Köteles trapte. Meteen goed voor het snelste doelpunt in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Genk ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en drukte Standard in het defensief. Dat leverde heel wat kansen op, maar geen doelpunt. Bij de rust stond de 0-1 nog op het bord. Doelman Eiji Kawashima blonk uit met een paar broodnodige reddingen. In de 71e minuut mocht de pas van AA Gent overgekomen Ilombe Mboyo zijn debuut maken voor Genk, maar ook hij kon het tij niet keren. Luttele minuten nadat hij op het veld kwam scoorde hij wel bijna zijn eerste doelpunt voor Genk, maar via de deklat belandde de bal net voor de doellijn. Uiteindelijk was het nog Standard dat scoorde. In de slotminuut trapte Paul José Mpoku een vrije trap staalhard binnen. Net voordien was Jelle Van Damme met een tweede geel naar de kant gemoeten. In de stand heeft Standard twee punten voor op Club Brugge, Lokeren en Zulte Waregem. RSC Anderlecht en Racing Genk volgen op drie punten van Standard. . (Belga)